По всьому світу проходять акції на підтримку України
Категорія
Україна
Дата публікації

По всьому світу проходять акції на підтримку України

По всьому світу проходять акції на підтримку України
Джерело:  online.ua

На тлі загрози російського вторгнення по всьому світу українські дипломати та представники українських громад проводять акції на підтримку України. Світом шириться флешмоб StandWithUkraine.

Джерело: Facebook-сторінка МЗС України

У всьому світі проходять акції на підтримку України від агресії РФ

У акціях приймають участь українські дипломати, представники українських громад, друзі України та небайдужі громадяни.

Зокрема, відповідні акції проходять у місті Гаага в Нідерландах. У Парижі люди вийшли на акцію протесту проти російської агресії.

Схожа протестна акція під гаслом "Кордони України — кордони Європи", "Україна — це останній аванпост Європи" пройшла в Мілані.

Родини з дітьми вийшли підтримати Україну у хорватському місті Спліт.

У Берліні молодь зібралась біля Бранденбурзьких воріт із закликом не допустити нової російської агресії проти України.

У Празі активісти розгорнули український прапор.

Акції також проходять у Вашингтоні, Амстердамі, Лос-Анджелесі, Сан-Франциско, Гельсінкі, Реджайні, Ванкувері, Тбілісі, Вінніпегу, Токіо, Торонто, Загребі, Гамбурзі, Софії, Едмонтоні, Дубліні.

Що відомо про флешмоб StandWithUkraine

Ініціаторами проведення флешмобу виступила громадська організація "Promote Ukraine", яка розташована у Белгії.

Ще 9 лютого вони направили листа до депутатів Європарламенту із закликом долучитись до медійної підтримки України з метою запобігання війні.

Зі схожим закликом виступили і провідні українські діячи мистецтва та науки. Вони закликали світову спільноту підтримати мир в Україні.

У своїй заяві вони наголосили, що збільшення російської військової присутності біля українського кордону та висока ймовірність російського вторгнення непокоять українських громадян.

У листі міститься заклик до РФ негайно відвести війська від українського кордону.

Діячі культури та науки також закликали світову спільноту надати Україні військову та фінансову підтримку на тлі російської загрози.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?