Побиття військового у Хмельницькому. Свято-Покровський собор перейде до ПЦУ після голосування містян
Категорія
Україна
Дата публікації

Побиття військового у Хмельницькому. Свято-Покровський собор перейде до ПЦУ після голосування містян

Побиття військового у Хмельницькому. Свято-Покровський собор перейде до ПЦУ після голосування містян
Джерело:  online.ua

У Хмельницькому у неділю, 2 квітня, під час зібрання біля собору, більшістю голосів проголосували за перехід Свято-Покровського кафедрального собору УПЦ МП до ПЦУ.

Джерело: hromadske

Свято-Покровський собор перейде до ПЦУ

Під час служби у Свято-Покровському соборі священник УПЦ МП побив пораненого українського бійця.

Відео інциденту швидко поширилося мережею, а ситуація набрала розголосу.

В знак протесту хмельничани зібралися біля церкви на акцію.

Також під храмом збирали підписи для його переходу до Православної церкви України. Тим часом прихожани храму УПЦ МП молилися.

Згодом, депутат Юрій Смаль, голова зборів з переходу церкви, заявив, що митрополит Хмельницький і Староконстянтинівський Антоній (Василь Фіалко) передав ключі від собору.

За його словами, до собору зайшла ревізійна комісія, ЗМІ й попередній секретар храму Олександр Рибчинський. Вони описують майно. Далі церкву закриють. Богослужіння у ній до Великодня за східним обрядом не проводитимуть.

За попередніми даними, на зібрані офіційно зареєструвалося 1235 людей.

Завтра, 3 квітня, представники комісії нестимуть документи про перереєстрацію релігійної громади в ОВА, додав Юрій Смаль.

Що відомо про побиття військовослужбовця у Хмельницькому храмі

В мережі з’явилося відео, де священники УПЦ МП побили військовослужбовця Артура Ананьєва. Сутичка відбулася після питання чоловіка, яке він поставив вірянам.

Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат? – поцікавився чоловік.

Після цього декілька священників та чоловіків, які знаходилися в храмі накинулися на чоловіка та почали силою виводити його з храму, після чого повалили на підлогу та тримали.

У дописі депутата облради повідомляється, що пізніше до храму приїхали правоохоронні органи та затримали військовослужбовця за дрібне хуліганство.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин прокоментував побиття військового в одному з храмів УПЦ МП у місті.

Московська фсбешна агентура у вигляді УПЦ МП має бути заборонена у всій країні. Той антиукраїнський шабаш, який відбувається останніми днями в столиці й побиття військового у Хмельницькому мають стати залізобетонним аргументом для Верховної Ради, аби проголосувати за законопроєкт про заборону: раз і назавжди заборонити це фсбешне кубло, — зазначив він.

За словами Симчишина на позачерговій сесії Хмельницької міської ради розглянуть питання щодо припинення користуванням усіма земельними ділянками УПЦ МП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?