Почалася нова фаза кризи - глава МВФ виступила з екстреною заявою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Почалася нова фаза кризи - глава МВФ виступила з екстреною заявою

Почалася нова фаза кризи - глава МВФ виступила з екстреною заявою
Джерело:  online.ua

Світова економіка вступила в нову фазу кризи, пов'язану з пандемією коронавіруса, яка вимагає подальшої політичної вправності і дій для забезпечення сталого та загального відновлення. З такою екстреною заявою 16 липня виступила глава МВФ Крісталіна Георгієва, яка нагадала, що відновлення економіки не варто чекати раніше 2021 року. Вона закликала країни G20 активізувати зусилля в сферах охорони здоров'я, торгівлі і зміцнення фінансової безпеки, так як друга хвиля пандемії призведе до додаткових ускладнень економічної кризи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МВФ.

"Світова економічна активність, яка на початку цього року пережила безпрецедентний спад, почала поступово посилюватися. Але ми поки ще не вибралися з труднощів. Друга велика глобальна хвиля захворювання може призвести до подальших ускладнень в економічній діяльності. Ми вже вступили в нову фазу кризи, яка вимагає подальшої політичної вправності і дій для забезпечення сталого і загального відновлення ", - йдеться в зверненні Крісталіни Георгієвої.

Директорка-розпорядниця МВФ закликала весь світ інвестувати в людей - в освіту, охорону здоров'я, соціальний захист і в запобігання різкого збільшення нерівності, яку може викликати коронавірусна криза. Також вона вважає важливим сьогодні підтримувати низковуглеродне і стійке до клімату зростання, в тому числі за допомогою розумного розподілу державних витрат, і використовувати переваги цифрової трансформації, щоб була можливість ефективно функціонувати навіть в умовах більш тривалих заходів соціального дистанціювання і віддаленої роботи.

Важливо відзначити, що Міжнародний валютний фонд переглядає макроекономічні прогнози двічі на рік - у квітні і в жовтні. Але в цьому році МВФ оприлюднив перегляд прогнозу, причому в бік значного погіршення, вже в червні. 24 червня МВФ оголосив, що очікує рецесії світової економіки в 2020 році на рівні 4,9%. Радикальне погіршення прогнозу МВФ стосується провідних країн Європи. У Франції очікується падіння ВВП до 12,5%, в Іспанії та Італії - до 12,8%, у Великій Британії - до 10,2%. По Україні прогноз погіршений до 8,2% в 2020 році. У МВФ вважають, що відновлення економіки України після викликаного пандемією коронавіруса спаду до докризових показників може протривати до 2023-2024 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міжнародний валютний фонд знову погіршив прогноз щодо відновлення світової економіки. За новим прогнозом, реальне відновлення ВВП країн Європи можливо тільки в 2022 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?