Почалося: Росія зобов'язала бойовиків ОРДЛО отримати громадянство РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Почалося: Росія зобов'язала бойовиків ОРДЛО отримати громадянство РФ

Почалося: Росія зобов'язала бойовиків ОРДЛО отримати громадянство РФ
Джерело:  online.ua

Речник Міноборони Олександр Мотузяник повідомив, що російське командування наказало бойовикам ОРДЛО обов'язково отримати російське громадянство, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу оборонного відомства.

"Російським командуванням доведено розпорядження до особового складу з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ про обов’язковість отримання всіма військовослужбовцями російського громадянства", - йдеться в повідомленні.

Українській розвідці вдалося з'ясувати, що російська окупаційна адміністрація посилює заходи з русифікації населення ОРДЛО.

"Зокрема, масштаби пропаганди зростають за рахунок інтенсивного розповсюдження в окупаційних засобах масової інформації роз’яснень та коментарів т.зв. "фахівців" з оформлення російських паспортів, а також розсилки інформаційних СМС", - сказав Мотузяник.

Також речник додав, що керівництво ФСБ РФ запровадило додаткові обмеження щодо перетину неконтрольованої українською владою ділянки кордону з Росією.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів прийме рішення про визнання незаконними і недійсними паспортів, які Російська Федерація видає жителям тимчасово окупованого Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?