Почалося! Стало відомо про історичний крок Великої Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Почалося! Стало відомо про історичний крок Великої Британії

Почалося! Стало відомо про історичний крок Великої Британії
Джерело:  Meduza

У Великобританії офіційно повідомили Євросоюз про початок процедури Brexit - виходу держави зі складу організації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міжнародні ЗМІ.
Читайте також: НАТО може втратити одного з членів: спливла несподівана проблема
Повідомляється, що відповідний лист британського прем'єра Терези Мей отримав голова Європейської ради Дональд Туск. Звернення було підписано Мей ввечері 28 березня, його доставив до Брюсселя посол Великобританії в ЄС сер Тім Барроу. У ньому Лондон повідомляє, що вводить в дію статтю 50 Договору про Євросоюз.


"Тім Барроу прибув до будівлі Євросоюзу в Брюсселі з листом в своїх руках", - написала в своєму Twitter про історичний факт британська журналістка Лінзі Биллинг, підкріпивши публікацію британця з портфелем, де, видно, лежить важливий докумет.
Раніше повідомлялося, що Великобританія планує завершити процедуру виходу з Євросоюзу в березні 2019 року.
Нагадаємо, Великобританія стала членом Європейського союзу в 1973 році. Влітку 2016 року на референдумі майже 52 відсотки британців висловився за вихід з організації.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Шотландії прийняли рішення про необхідність провести другий референдум про незалежність країни і відділення від Великобританії багато в чому через запуск процедури Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?