Почуйте нас, ми хочемо жити: українці записали екстрене звернення до Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Почуйте нас, ми хочемо жити: українці записали екстрене звернення до Зеленського

Почуйте нас, ми хочемо жити: українці записали екстрене звернення до Зеленського
Джерело:  online.ua

Жителі Монастириського району, який знаходиться в Тернопільській області, записали термінове відеозвернення до глави держави Володимира Зеленського. Вони вирішили нагадати президенту, що саме в їхньому регіоні найбільше хворих на коронавірус. Мешканці району закликають українського лідера терміново їм допомогти, оскільки вони не можуть боротися з пандемією голими руками. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційне відеозвернення тернопільчан.

"Ми не можемо справитися з коронавірусною інфекцією голими руками. Нам потрібні захисні маски та костюми, тести, ліки, окуляри", – зазначає один із місцевих медиків.

За словами жителів району, очільник Тернопільської ОДА Володимир Труш помиляється, коли запевняє усіх, що регіон може самостійно протистояти пандемії. Вони також стверджують, що він ніколи не був у лікарні в Монастириську, хоча постійно заявляє, що вона є найкращою в області.

"Почуйте нас! Зверніть на нас увагу. Ми ще живі! Ми хочемо жити! "– звертаються до українського лідера мешканці Монастириська.

У дописі під відео, позначеному як "відкритий лист", мовиться, що місцеві медичні працівники залишилися наодинці з проблемою та самі намагаються закупити апаратуру і все необхідне за кошти громади.

"Містечко може перетворитися на "український Ухань" – нагадують президенту місцеві жителі.

Відеозвернення та відкритий лист опублікувала місцева активістка Світлана Безділь.

Варто звернути увагу на те, що лише в Тернопільській області підтверджено 98 випадків COVID-19 станом на кінець доби 1 квітня, причому у Монастириському районі – 78, з яких 32 – це медики.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Володимир Зеленський 1 квітня підписав антикризовий закон про забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням пандемії COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?