Подарунок Путіну: аналітики пояснили, для чого в Росії хочуть переписати конституцію
Категорія
Світ
Дата публікації

Подарунок Путіну: аналітики пояснили, для чого в Росії хочуть переписати конституцію

Подарунок Путіну: аналітики пояснили, для чого в Росії хочуть переписати конституцію
Джерело:  online.ua

В Держдумі РФ виникла ідея внести зміни до Конституції на тлі намагань Кремля, попри вимоги Основного закону, лишити Володимира Путіна при владі і після завершення його нинішнього президентського терміну у 2024 році. Про це у своїй статті пишуть аналітики видання Bloomberg, передає ONLINE.UA.

Як відомо, з такою ініціативою виступив спікер російського парламенту В'ячеслав Володін під час зустрічі з Путіним.

"У суспільстві назріли питання, шановний Володимир Володимирович. Це час, коли ми могли б відповісти на ці питання, не загрожуючи жодним принциповим положенням. Закон, навіть такий, як Основний закон, не є догмою", - заявив Володін на зустрічі.

Ідею прокоментував політичний аналітик і колишній кремлівський помічник Гліб Павловський.

"Йдеться про передачу влади. Путін заохочує цю гру, роблячи неоднозначні натяки", - додав він.

Інші аналітики підтвердили виданню, що влада таким чином готує ґрунт для того, щоб Путін лишився "за кермом" після 2024 року, хоча російська Конституція забороняє йому балотуватися знову.

Зазначається, політичні аналітики та урядові інсайдери вже кілька місяців обговорюють можливість конституційних змін, оскільки зростає увага до спливу терміну Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Порошенко виступив з категоричною заявою на адресу Путіна через вибори в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?