Податківці Донеччини виявили факти фіктивного виконання робіт для держпідприємств майже на 33 млн грн
Категорія
Економіка
Дата публікації

Податківці Донеччини виявили факти фіктивного виконання робіт для держпідприємств майже на 33 млн грн

Податківці Донеччини виявили факти фіктивного виконання робіт для держпідприємств майже на 33 млн грн

За інформацією Головного управління ДПС у Донецькій області, податківцями встановлено факти нанесення збитків державним підприємствам протягом 2019 року на суму 32,7 млн гривень.

Джерело: Українські Новини

У ході аналітичного дослідження податківцями Донеччини було встановлено факти перерахування державними установами коштів на адресу генпідрядника, який має негативну податкову історію та у якого відсутні основні засоби, людський потенціал і технічні можливості для надання будівельно-монтажних робіт.

Як прокоментувала в.о. начальника Головного управління ДПС у Донецькій області Ірина Долозіна, в якості субпідрядників використовувались підприємства з ознаками фіктивності та транзитності, на адресу яких перераховувались кошти з метою подальшого обготівкування та легалізації.

Сума збитків, нанесених державним установам, склала 32,7 млн гривень.

Матеріали долучено до кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі на даний час проводиться досудове розслідування слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

Також Ірина Долозіна зазначила, що з початку 2021 року податковою службою Донеччини виявлено 22 кримінальні порушення із загальною сумою встановлених легалізованих доходів на 4,1 млрд гривень.

Як повідомлялось раніше, за інформацією Головного управління ДПС у Донецькій області, надходження від бізнес-спільноти Донеччини до місцевих бюджетів за січень-квітень 2021 року склали 4 млрд 706 млн гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?