Податківці повідомили деталі кримінальної справи Шустера
Категорія
Україна
Дата публікації

Податківці повідомили деталі кримінальної справи Шустера

Податківці повідомили деталі кримінальної справи Шустера
Джерело:  ДФС України

Державна фіскальна служба України відкрила кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків стосовно посадових осіб компанії "Савік Шустер Студія" і громадянина Канади Савіка Шустера, якому анулювали дозвіл на роботу в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ДФС.
"Встановлено, що Шустер С., який з 2005 року постійно проживає на території України, в 2008 році, отримавши на свій валютний рахунок процентний фінансовий кредит в розмірі 1,340 млн євро, не повернув його позикодавцеві в обумовлений термін. В порушення Закону України від 22.05.2003 № 889-VI «про податок з доходів фізичних осіб» Шустер С. не надав до податкової інспекції за місцем проживання декларацію про отримані доходи та ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн грн, що є особливо великим розміром", - йдеться в повідомленні.
В рамках провадження планується проведення податкової перевірки Савіка Шустера. щодо повноти сплати податків з суми неповернутої позики.
Крім того, за висновком планової документальної перевірки ДПІ в Печерському районі ГУ ДФС в Києві встановлено, що посадові особи ТОВ «Савік Шустер Студія» в порушення п.198.3, 198.6 ст.198 Податкового Кодексу України в 2012-2014 рр занизили податок на додану вартість на загальну суму 1,99 млн грн. (В основному, за рахунок заниження вартості телепрограм «Шустер Live»).
Нагадаємо, 26 квітня тележурналіст Савік Шустер, якому Державна служба зайнятості анулювала дозвіл на роботу в Україні, публічно оголосив про початок голодування.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?