Подивився на ДНР, нема бажання їм допомагати - зізнання найманця з Білорусі
Категорія
Україна
Дата публікації

Подивився на ДНР, нема бажання їм допомагати - зізнання найманця з Білорусі

Подивився на ДНР, нема бажання їм допомагати - зізнання найманця з Білорусі
Джерело:  svaboda.org

Найманець ДНР з Белорусі, що брав участь у боях на Донбасі

, відверто розповів, що більше не має бажання допомагати бойовикам, надивившись на їхні звичаї.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруську редакцію Радіо Свобода.
«Коли я подивився, чим вони (бойовики ДНР — Ред.) там займаються — пропало будь-яке бажання їм допомагати», — зізнався він.
Найманець запевнив, що у бойовиків панують «страшенна корупція та крадіжки».
«Там зараз, у військовий час, відбувається те, що було по усьому СНД у 90-ті роки - переділ майна, сфер впливу, захоплення заводів, виробництв, і вгалалі усього, що працює», — розповів він.
Також бойовик додав: «Було таке, що й машини забирали. Їде людина на машині, її висаджують і забирають машину. Є такий підрозділ «Оплот» («гвардія» Захарченка — Ред.), так в них на стоянці тих машин було неміряно».
«Коротше, кожен тягнеться щось захопити. А захоплює той, у кого більше війська, а більше війська - в Захарченка», — розповів він.
Крім того, білорус пригадав, що раніше на кожному кроці чув заклики, «мовляв, приїжджайте, братів-слов'ян вбивають».
«А коли я приїхав у Донецьк, мене просто в обличчя спитали: а чого ти приперся? Ми й без вас чудово впораємся. Ми ж йшли людям допомагати, які воювали за свою свободу. А виходить, що там свобода лиш у деяких була», — резюмував він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше соцмережі були вражені історією розмови президента України Петра Порошенка зі звичайними бійцями у зоні АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?