Подоляк назвав чотири етапи підготовки України до контрнаступу
Категорія
Україна
Дата публікації

Подоляк назвав чотири етапи підготовки України до контрнаступу

Подоляк назвав чотири етапи підготовки України до контрнаступу
Джерело:  online.ua

Зараз триває активна підготовка до весняного контрнаступу України. Однак є причини через, які поки його поки не починають.

Джерело: Михайло Подоляк

Чому Україна не починає контрнаступ

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав чотири основні етапи підготовки до українського контрнаступу на весні.

Є чотири складові щодо контрнаступу. Безумовно, ми його не обговорюємо з оперативно-тактичної точки зору: де, як та коли він буде, — заявив він.

За його словами, насамперед накопичення зброї триває.

Тренування і знаходження частин, які будуть брати участь у цьому. Планування у Генштабі, яке продовжується. Бо треба розуміти, що Росія вже готує з точки зору оборонних конструкцій, накопичення резерву і так далі, — заявив Подоляк.

Він також додав, що на підготовку контрнаступу впливають психологічні та погодні чинники.

Психологічні - це інформаційна складова, яка впливає на моральний (у нас) чи аморальний (у росіян) стан, — наголосив він.

Що відомо про підготовку ЗСУ до весняного контрнаступу

Українські військові вже готові до початку запланованого весняного контрнаступу. Озброєння від західних партнерів надійшло, а штурмові підрозділи вже сформовані. Однак одним з ключових викликів стане відновлення втрат і збереження мотивації через серйозну втому через важкі бої протягом зимових місяців.

Успіх України в боях на південно-східних рівнинах продемонстрував би світу занепад військової могутності РФ, зменшив би занепокоєння, що війна зайшла в "болото", і, швидше за все, заохотив би союзників України до подальшого озброєння і фінансування Києва, — підкреслюють автори матеріалу.

Водночас проведення контрнаступу буде серйозним викликом для українських військових та командування ЗСУ. Зокрема, військовим доведеться проводити важку організацію роботи артилерійських підрозділів із просуванням піхотних частин та військової техніки, на заваді яким стануть російські окопи, танкові пастки та мінні поля.

На півдні російські підрозділи будують оборонні позиції після того, як їх витіснили з Херсонської області в листопаді. Сучасні західні танки, які мають кращу живучість і вогневу міць, матимуть вирішальне значення для ліквідації цих позицій, — зазначають автори матеріалу.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?