Подорожчання електроенергії: Рада рекомендує Кабміну повернути пільги
Категорія
Економіка
Дата публікації

Подорожчання електроенергії: Рада рекомендує Кабміну повернути пільги

Подорожчання електроенергії: Рада рекомендує Кабміну повернути пільги
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови, яким рекомендуватимуть Кабінету міністрів повернути пільгову ціну на електроенергію. Цей тариф скасували з 1 січня 2021 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднений документ № 4581.

Він отримав повну назву "Про зупинення підвищення тарифів на енергоносії та перегляд їх розмірів". Наразі постанову підписали 27 народних депутатів, які представляють різні фракції та угрупування.

Згідно з рекомендацією, уряду необхідно у наступний місяць після набуття чинності постанови "вжити заходів щодо відновлення дії спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії в частині:поновлення пільгового фіксованого тарифу на електроенергію у розмірі 0,9 грн за 1 кВт-год, що діяв для населення за перші 100 кВт-год на місяць".

Також представника Кабміну рекомендують скасувати абонентську плату за транспортування газу "для споживачів, які за власні кошти побудували газові мережі для постачання газу до населених пунктів, де вони проживають".

Водночас Національній комісії регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг рекомендують ухвалити окреме рішення щодо інших споживачів. Пропонується переглянути та зменшити тарифи на послуги з доставки газу.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в уряді вирішили скасувати пільгову ціну на електроенергію для населення. Йдеться про скасування можливості сплачувати 90 копійок за кожен кВт-год до 100 перших на місяць. Таке рішення Кабмін підготував українському населенню буквально під "новорічну ялинку" - 28 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?