Подорожчання квитків на потяги та літаки - у Кабміні відповіли
Категорія
Економіка
Дата публікації

Подорожчання квитків на потяги та літаки - у Кабміні відповіли

Подорожчання квитків на потяги та літаки - у Кабміні відповіли
Джерело:  online.ua

Міністра інфраструктури Владислав Криклій стверджує, що ціна квитків на потяги чи авіарейси не повинна сильно змінитися після послаблення карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Сніданок з 1+1".

За його словами, авіаційна галузь разом з туризмом стали одними з найбільш постраждалих напрямків від епідемії коронавірусу COVID-19. Утім, посадовець сподівається, що усі перевізники зможуть відновити роботу.

"Ми розробляємо певний пакет підтримки, який зараз на уряді обговорюється. Аби у нас не було збанкрутілих авіаперевізників і була можливість хм певний час відновити регулярні рейси, щоб вони вийшли на той рівень заповненості пасажирами і могли нормально працювати", - пояснив Криклій.

Він додав, у міністерстві не можуть регулювати ціни на авіаквитки, але він прогнозує, що драматичних змін не станеться.

Водночас міністр також сподівається на відсутність цінових змін на залізниці.

"Ми ціни не піднімаємо, окрім міських напрямків, де міста ухвалюють рішення. Вони встановлюють вартість. В "Інтерсіті" ми вартості не змінюємо", - підкреслив він.

Криклій зауважив, певним чином зросли ціни на окремі нічні залізничні рейси. Причиною для того став вихід нових фірмових потягів, клас якого трохи вищий за старий — це правила, що існують тривалий час і не залежать від карантину.

Нагадаємо, з 1 червня почався новий етап послаблень карантинного режиму в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні поновлюються залізничні пасажирські перевезення — з 1 червня запускають потяги в десяти областях, серед яких Харківська, Донецька, Луганська, Одеська, Полтавська та Черкаська області, а вже з 4 червня поїзди далекого прямування запустять в західному напрямку. Укрзалізниця почала продаж квитків за новими правилами, якими саме — в окремому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?