Подражнити Росію: Reuters оцінив перспективи Євробачення в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Подражнити Росію: Reuters оцінив перспективи Євробачення в Україні

Подражнити Росію: Reuters оцінив перспективи Євробачення в Україні
Джерело:  Reuters

Джамала виграла Євробачення 14 травня у піснею "1944", присвяченою депортації кримських татар. Це принесло Україні право на проведення конкурсу в наступному році - події, яку, наприклад, в 2015-му подивилося 197 мільйонів чоловік з 40 країн світу. Це, а також участь Австралії в цьому році і в минулому, показує, що Євробачення має мало спільного з Європою, але його популярність може бути корисною.
Журналістка Сара Херст в своїй колонці для Reuters, переклад якої зробив ONLINE.UA, розповіла, як Євробачення-2017 може допомогти Україні привернути увагу до країни і поліпшити її економічне становище.
Росія, чий виконавець посів третє місце, одразу привернула увагу повідомленнями в державних ЗМІ до того, що в України "діра в бюджеті", і у неї можуть виникнути проблеми з виділенням грошей на Євробачення-2017. Звичайно, проведення заходу вимагає початкових витрат. Різні країни вкладали різні суми в захід, згідно з аналізом NatWest - частини Королівського банку Шотландії. Азербайджан витратив 48 мільйонів фунтів стерлінгів ($69 мільйонів) в 2012 році, і Міжнародний валютний фонд переконав Угорщину відмовитися від участі в конкурсі в 2010 році через ці витрати. Але Азербайджан інвестував в новий спортивно-концертний комплекс Baku Crystal Hall, будівництво якого створило понад 500 повноцінних робочих місць.
Швеція приймала Євробачення в 2013 році в Мальме, витративши 17 мільйонів фунтів ($24,4 мільйона), з яких, за даними NatWest, практично повністю були компенсовані 16 мільйонів фунтів ($23 мільйони) витрат від більш ніж 32 000 туристів. Інші міста-господарі також переживали подібні переваги. Україна має досвід прийому великих міжнародних заходів: футбольний чемпіонат Євро-2012, який був набагато більш амбітним проектом, ніж Євробачення, і проходив в Києві, Донецьку, Харкові та Львові. Використання існуючого концертного залу або будівництво нового не повинно вийти за рамки коштів України. І Україна вже приймала Євробачення в 2005 році після перемоги на конкурсі Руслани.
Україна - маловідоме місце для туристичного відпочинку, якому не завадила б самореклама. Конфлікт в країні відбувається в обмеженій, дуже невеликої області на сході країни. Громадянам більшості західних країн не потрібна віза, щоб відвідати Україну, а ціни в магазинах, ресторанах і туристичних визначних пам'ятках вкрай низькі в порівнянні із Західною Європою або Сполученими Штатами. Проведення Євробачення буде хорошим способом показати все це.
Власники облігацій, яким дали 20% дисконту в минулому році, щоб зменшити борг України до 70% ВВП до 2020 року, можливо, зі зрозумілих причин, будуть не в захваті. Але як спосіб витончено зблизити Київ і Брюссель - одночасно піддражнюючи Росію - це українське Євробачення звучить привабливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?