Покоління Путіна. Як Росія змушує мільйони дітей вступати в Юнармію — The Times
Категорія
Світ
Дата публікації

Покоління Путіна. Як Росія змушує мільйони дітей вступати в Юнармію — The Times

Покоління Путіна. Як Росія змушує мільйони дітей вступати в Юнармію — The Times
Джерело:  online.ua

Понад мільйон молодих росіян вступили до державної Юнармії, яка є молодіжною військово-патріотичною мілітарною організацією під патронатом російського Міноборони.

Джерело: The Times

Що таке Юнармія

Юнармія була започаткована у 2016 році міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, наразі її кількість налічує 1,3 мільйона осіб. РФ планує потроїти цю цифру до 2030 року.

Зараз членами організаціє є «молоді солдати» віком від 6 до 18 років, які проходять програму військової, громадянської та історичної підготовки.

Учасники витрачають величезну частину свого часу на паради, відвідування занять, зустрічі з військовими — і документування цього в соціальних мережах, - пише видання.

The Times зазначає, що російські діти готуються до "бою за російську національність, історію та православ’я — воювати і вмирати за Батьківщину".

Невпинна фізична підготовка, доповнена щорічними спортивними змаганнями, покликана підтримувати учасників у відмінній формі.

У літніх таборах і позашкільних заходах навіть наймолодші учасники вчаться розбирати та збирати гранати та автомати AK74, а старші підлітки вчаться кидати гранати та стріляти зі зброї. Також вони проходять підготовку до дій у разі ядерних та хімічних атак.

Подати заявку на вступ до Молодіжної армії легко. Кандидати можуть завантажити програму для смартфона, вказати кілька даних і сфотографуватися.

Як РФ використовує соцмережі для молодіжної пропаганди

Видання зазначає, що лідери Юнармії зрозуміли силу соціальних медіа, де "цілодобово розгортається військова підготовка, поєднана з поганою поп-культурою". Здебільшого йдеться про TikTok.

Автор видання пише, що провівши низку інтерв’ю з росіянами різного походження, часто був був приголомшений незрозумілістю та нелогічністю світу Росії, де ведення війни та застосування насильства сприймається як логічний спосіб покласти край війні та припинити насильство.

Путінський режим продав себе молоді як творця казкового утопізму: образи, мова та ідеологія всюди, від шкіл до платформ соціальних мереж, кінотеатрів і трибун московських футбольних стадіонів. Я виявив нове покоління мілітаризованої молоді. Покоління Z росте завзятим. Вони ізольовані від світу, їм кажуть, що немає більшого добра, ніж очистити себе, свої громади та світ від ворогів держави. 

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?