Покупка фітнес-годинника: на що звернути увагу під час вибору
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Покупка фітнес-годинника: на що звернути увагу під час вибору

Покупка фітнес-годинника: на що звернути увагу під час вибору
Джерело:  online.ua

Зараз багато людей долучаються до спорту. Ведуть активний спосіб життя, щоб зберегти молодість, здоров'я та красу. Ось чому фітнес-пристрої стали дуже популярним аксесуаром, вони ще мають назву фітнес-трекер, або фітнес-браслет.

Головний функціонал фітнес-годинника

Вибираючи фітнес-годинник, треба розуміти, що ціна не завжди є показником складності, надійності й функціональності гаджета.

Залежно від моделі у фітнес-браслеті може бути вбудований дисплей або ж ні. Управління за його наявності сенсорне. Дисплей додає трекеру ще одну функцію – перегляд повідомлень. У пристроях без нього повідомлення надходитимуть у вигляді тактильної вібрації.

Які ж параметри має фітнес-годинник:

  • крокомір;

  • гігрометр;

  • GPS-модуль;

  • пульсометр;

  • показник витрачених калорій;

  • сенсор ЕКГ;

  • розумний будильник.

Найважливішою функцією браслета є точний моніторинг активності власника. Виконується це за допомогою вбудованого крокоміра.

Деяким моделям на додачу встановлюють гігрометри. Вони відстежують орієнтацію в просторі. Якщо вам необхідна повна інформація про ваші переміщення, вибирайте моделі з акселерометром і гіроскопом.

Добрий фітнес-годинник вміє розрізняти види руху, як-от ходьба, плавання, біг, катання на велосипеді, а також враховувати рух не тільки рівною поверхнею. GPS-модуль визначає поточні географічні координати.

Помічник для обчислення важливих показників здоров'я

Пульсометр відповідає за підрахунок частоти серцевих скорочень. Ще є функція, яка вимірює артеріальний тиск. На основі даних крокоміра й пульсометра фітнес-годинник видає результати про витрачені калорії, а також вираховує масу жирової тканини. Сенсор ЕКГ надає інформацію про роботу серця, але не замінить повноцінної електрокардіограми.

Опція «розумний будильник» працює у фітнес-годиннику через вбудований вібромотор. Браслет подає відчутні імпульси на руку, завдяки чому людина прокидається. Звукових сигналів немає. Робота «розумного будильника» базується на відстеженні пульсу, темпу дихання й інших параметрів, які різняться залежно від фази сну. Ви встановлюєте бажаний час прокидання, і браслет розбудить, коли ви перебуватимете не в глибокій фазі сну. Таким чином, ви маєте можливість прокинутися трохи раніше й відчувати себе набагато бадьорішим протягом дня.

Основні характеристики

Треба обов'язково зважати на деякі технічні особливості девайса:

  • час автономної роботи;

  • захист від зовнішніх впливів;

  • сумісність з операційними системами;

  • якість збирання і комплектування.

Місткість батареї у браслетах невелика, та залежно від застосування пристрою він може пропрацювати на одному заряді від декількох днів до 1 місяця. Фітнес-годинник – аксесуар, який ви використовуватимете щодня, тож дивіться на показник IP.

Важливо розуміти, що фітнес-годинник не є самостійним пристроєм – усі функції будуть працювати тільки разом із вашим смартфоном. Майже всі браслети сумісні як з iOS, так і з Android-пристроями.

Звертайте увагу на дизайн, матеріал корпусу й ремінця. Деякі матеріали можуть спричиняти алергію чи не подобатися тактильно, тому обов’язково враховуйте це. Робіть вибір, спираючись на власні переваги, прагнення, активність і, звісно, бюджет.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?