Політична реклама перед виборами - скільки політики витрачають на агітацію у Facebook
Категорія
Політика
Дата публікації

Політична реклама перед виборами - скільки політики витрачають на агітацію у Facebook

Політична реклама перед виборами - скільки політики витрачають на агітацію у Facebook
Джерело:  online.ua

Протягом лише 7 місяців 2020 року українські політики витратили сотні тисяч доларів США на політичну рекламу у Facebook. Беззаперечним лідером за такими витратами став Петро Порошенко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статистику організації "ЧЕСНО".

Загальна сума витрат на рекламу в соціальній мережі досягає 1,1 мільйона доларів, однак офіційна кампанія місцевих виборів ще не почалася. Її старт запланований на 5 вересня.

"Перші три місця з-поміж усіх сторінок посідають Петро Порошенко (52,3 тисячі доларів), програма “Шустер LIVE” (39 тисяч) та нардеп Микола Тищенко (20,7 тисячі)", - наголосили в організації.

Серед партій найбільшою фінансовою підтримкою користувалися сторінки "Української галицької партії", "Партії Шарія", ЄС.

Цікаво, що лідер рейтингу з червня минулого року до січня-2020 витратив ще близько 100 тисяч доларів на політичну агітацію на свою користь в інтернеті.

Друге місце посів "Шустер LIVE". де рекламували безпосередньо програму чи її гостей.

Третє місце — нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко, якого до висування Ірини Верещук вважали ймовірним кандидатом на посаду мера Києва. Він почав витрачати тисячі доларів на рекламу з червня.

"На четвертій позиції розмістилася основна сторінка “Партії Шарія”, яка витратила на рекламу 19,8 тисячі доларів. Раніше Рух ЧЕСНО писав, що ця політсила рекламувала на своїй сторінці допис у Facebook, де звітувала, що спрямувала 9 мільйонів гривень на купівлю апаратів штучної вентиляції легень, однак у фінансовій звітності партії таких витрат немає", - звернули увагу в "ЧЕСНО".

Найбільшими "жертвами" агітації "проти" стали - "Слуга народу", Володимир Зеленський, нардеп Максим Бужанський, мер Дніпра Борис Філатов.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство внутрішніх справ має всі необхідні ресурси для забезпечення місцевих виборів в Україні, наголосив його керівник Арсен Аваков. Він невідкладно звернувся до людей з приводу майбутнього голосування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?