Політик із країни-сусідки України знову зробив скандальну заяву про Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Політик із країни-сусідки України знову зробив скандальну заяву про Крим

Політик із країни-сусідки України знову зробив скандальну заяву про Крим
Джерело:  Коммерсант

Лідер президентської гонки в Молдові, керівник Партії соціалістів Ігор Додон знову зробив скандальну заяву про фактичну приналежність Криму Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант".
"Де-факто він (Крим) належить Росії. Це знає весь світ. Юридично це все ще не оформлено, дуже багато держав, більшість західного світу це не визнали. Але де-факто, скажімо чесно, Крим належить Росії", - заявив він .
У той же час Додон запевнив, що зробить «все можливе, щоб в Молдові це не повторилося».
При цьому політик додав, що в питанні визнання Криму він керуватиметься в першу чергу інтересами Молдови.
"Якщо ми визнаємо Крим, чи не спричинить це визнання кимось Придністров'я? Мене це хвилює. Щоб у нас не відбулося те ж саме з Придністров'ям. Давайте так: політик Ігор Додон вважає Крим де-факто російським. Після 31 жовтня поговоримо", - сказав він.
Водночас Додон запевнив, що в разі обрання перший його візит буде здійснений в Москву, другий - в Брюссель, третій - в Бухарест, а четвертий - у Київ, оскільки Україна "теж сусід Молдови", з яким "треба мати хороші відносини".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше лідер президентських перегонів Молдови, голова Партії соціалістів Ігор Додон напередодні виборів, які відбудуться 30 жовтня, заявив, що Крим належить Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?