Політик із країни-сусідки України зробив скандальну заяву про Крим
Категорія
Світ
Дата публікації

Політик із країни-сусідки України зробив скандальну заяву про Крим

Політик із країни-сусідки України зробив скандальну заяву про Крим
Джерело:  RTR Moldova

Лідер президентських перегонів Молдови, голова Партії соціалістів Ігор Додон напередодні виборів заявив, що Крим належить Росії.
Про це він повідомляє ONLINE.UA з посиланням на канал RTR Moldova.
Таку заяву Додон зробив в ефірі каналу RTR Moldova під час спільної зустрічі з кандидатом в президенти від Демократичної партії Маріаном Лупу. Відповідаючи на запитання ведучого, кому належить Крим, Додон заявив, що Російській Федерації.
"Питання, на якому наполягав наш телеглядач, ваш знайомий Андрій Баштанник (ведучий звернувся до Додона - ред.), Питання, яке є вирішальним для нього - кому належить Крим?" - запитав ведучий.
"Російській Федерації", - відповів Додон.
Кандидат в президенти від Демократичної партії Маріан Лупу в свою чергу сказав, що Молдова не може собі дозволити визнання зміни кордонів України.
"Якщо Республіка Молдова буде визнавати зміну меж в будь-якому місці світу, то це означає ослаблення власної позиції, і практично, підписання вироку для державності нашої країни. Ні Крим, жодне інше місце в цьому світі - Молдова не може собі дозволити визнання зміни кордонів" , - сказав він.
Відзначимо, що президентські вибори в Молдові відбудуться 30 жовтня. Соцопитування свідчать про гарантовану перемогу на них Додона.
Як повідомляв ONLINE.UA, п'ять країн Європи, серед яких і Україна, приєдналися до продовжених до 15 березня 2017 року санкцій Євросоюзу, впровадженим у зв'язку з порушенням територіальної цілісності України Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?