Політолог Мусієнко назвав терміни інтеграції ЗРК Patriot в українську систему ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

Політолог Мусієнко назвав терміни інтеграції ЗРК Patriot в українську систему ППО

Політолог Мусієнко назвав терміни інтеграції ЗРК Patriot в українську систему ППО
Джерело:  online.ua

Як стверджує  військовий експерт, політолог та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, на інтеграцію ЗРК Patriot в українську систему ППО знадобиться 3-5 місяців. За його словами, це дуже швидко, враховуючи те, що деякі країни чекають на Patriot роками.  Про це Мусієнко розповів кореспонденту online.ua Івану Гриневичу.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

За словами Олександра Мусієнка, наразі питання полягає не в тому, наскільки швидко наші військові змоужть опанувати Patriot, а в питання, наскільки швидко відбудеться передача ЗРК та його інтеграція в систему ППО України.

Тут протоколи, які є у США, напевно, не вдасться перестрибути. Наші американські партнери називають цифри від до 3 до 5 місяців — приблизно від цього доведеться відштовхуватися. На жаль, лише ентузіазму, який є у наших військових, у цьому питанні недостатньо. Але, повірте мені, 3-5 місяців для такої системи, для її інтергації та поставки — це не так багато. Адже такі системи іноді замовляють та чекають по кілька років, поки вони будуть поставлені. До прикладу, Польща замовила свої Patriot у 2018 році, а розгорнуть їх лише в 2023. Швейцарія зараз замовила комплекс, а обіцяють їй його передати аж у 2025 році, — пояснює військовий експерт.

Олександр Мусієнко також нагадав, що Україна уже отримала багато систем ППО від різних наших міжнародних партнерів, однак їх поки все одно бракує, щоб повність закрити українське небо.

Попри це показники ефективності роботи нашої ППО досить високі — вдається збивати приблизно 80% ворожих цілей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?