Політолог озвучив деталі перемовин Байдена та Путіна стосовно України
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог озвучив деталі перемовин Байдена та Путіна стосовно України

Політолог озвучив деталі перемовин Байдена та Путіна стосовно України
Джерело:  online.ua

Український політолог Петро Олещук звернув увагу на те, що очільник Кремля Володимир Путін після своїх нещодавніх перемовин з американським колегою Джо Байденом, які, зокрема, стосувалися також українського питання, неочікувано для всіх під час онлайн-зустрічі "Давоські діалоги" заговорив про нові загрози. За словами експерта, це свідчить про те, що розмова двох президентів була доволі жорсткою. Цілком ймовірно, що Байден дав зрозуміти главі РФ, що політика США щодо РФ зміниться й більше не буде такою, якою вона була за часів республіканця Дональда Трампа. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис у Facebook Петра Олещука.

"Загострення і жорсткість внутрішньополітичних процесів, у тому числі в провідних країнах – усе це неминуче позначається і на характері міжнародних відносин, не додає їм стабільності та передбачуваності, відбувається ослаблення міжнародних інститутів, множаться регіональні конфлікти, деградує і система глобальної безпеки... Як відомо, нездатність і неготовність вирішувати такі проблеми по суті в XX столітті обернулися катастрофою Другої світової війни. Звісно, зараз такий глобальний, гарячий конфлікт, сподіваюся, в принципі неможливий. Дуже на це сподіваюся. Він означав би кінець цивілізації", – заявив Путін після своїх перемовин з Байденом.

На переконання політолога, порівняння із ситуацією 30-х років минулого сторіччя – явний натяк на світову війну. Далі конкретизація цього натяку, ну і завершальна фраза про "кінець цивілізації" – це погроза ядерною війною. Фактично, після тривалого періоду "доброго Путіна", нам знову показали "агресивного Путіна".

"Путін лякає світ, вдаючись до звичної теми ядерного шантажу, і це, мабуть, найкраще говорить про зміст розмови із Байденом. І те, що Путін явно лишився розмовою невдоволений. Зрозуміло, що основна тема розмови – це продовження старої домовленості двох держав про скорочення стратегічних озброєнь. Але зміст розмови був набагато серйознішим. І там, очевидно, фігурувала Україна, і не просто згадувалася, а досить довго обговорювалася. Про це свідчить і підсумковий коментар Пєскова, котрий наголосив, що "використані фрази якраз показують позицію сторін і, звичайно, різниця у викладі говорить про серйозні розбіжності з цього приводу". Отже, про "Мир! Дружба! Жвачка!" схоже не йшлося", – пише український політолог.

За словами Олещука, ні Байден, ні Путін навіть не намагалися пом'якшити тональність цієї розмови. Так, новий президент США заявив про тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Далі за контекстом розмови були – усі ті прояви ворожої активності Росії проти США та демократії, які виникли в останні роки, включно з хакерськими атаками, інспірованими з Росії; заохочення Росією вбивств солдатів США в Афганістані; отруєння Олексія Навального. Тож можна зробити висновок, що це була доволі тяжка для Путіна розмова з президентом США.

Як повідомляв ONLINE.UA, стало відомо про плани Байдена щодо Путіна та РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?