Політолог пояснив, чому Гройсман не братиме участі в найближчих президентських виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог пояснив, чому Гройсман не братиме участі в найближчих президентських виборах

Політолог пояснив, чому Гройсман не братиме участі в найближчих президентських виборах
Джерело:  online.ua

Доктор політичних наук Максим Розумний пояснив, чому прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не братиме участі в найближчих президентських виборах.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
"Впевненість прем'єр-міністра в українській політичній системі обумовлена, як правило, декількома факторами. Перший з них - це логіка економічних процесів а країні, яка дуже часто від тих же прем'єр-міністрів дуже мало залежить...", - сказав політолог в ефірі програми "Руденко.ONLINE.UA".
Читайте також: "Бо ротьба почалася": Гройсман прокоментував перше місце України в рейтингу корупції EY
"Звичайно, що після такого переломного періоду, коли уряд очолював Арсеній Яценюк, з усіма його недоліками і з усіма авансами, які йому давалися, це був дуже гострий, кризовий період. Володимир Гройсман потрапив в уряд, на чолі уряду став тоді, коли почалася стабілізація. Не можна сказати, що це дуже успішний період для України, тобто ті цифри зростання, які називаються, вони звичайно приємні, але після величезного спаду це замалі цифри, це очевидно. Проте ситуація стабілізувалася і Гройсман має всі підстави ставити собі це в позитив. Але впевненість прем'єра визначається в нашій системі іншим - визначається тим, чи претендує прем'єр стати президентом", - зазначив Розумний.
Політолог вважає, що Гройсман не має наміру брати участь у найближчих виборах президента України.
"Амбіції прем'єр-міністра (стати президентом - ред.) якщо і є, то вони не відносяться до найближчої виборчої кампанії. Схоже, що в цьому впевнений і Петро Порошенко, і також цю впевненість підтримує Володимир Гройсман", - підкреслив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Гройсман під час прес-конференції за підсумками року роботи Кабміну заявив, що в 2019 році не висуватиме свою кандидатуру на пост президента.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?