Політолог розповів про найбільші виклики, які чекають на Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог розповів про найбільші виклики, які чекають на Зеленського

Політолог розповів про найбільші виклики, які чекають на Зеленського
Джерело:  24 канал

Відомий економіст та політолог Сергій Фурса окреслив список найбільших викликів, які чекають на нового президента Володимира Зеленського. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24-й канал », головну небезпеку слід чекати, насамперед, від Росії.

На думку Фурси, найбільш серйозний виклик для нового керівництва з'явиться у Кремлі. Про це свідчить нещодавня пропозиція кума Путіна Віктора Медведчука, в якій він майже відкрито натякнув на необхідність заключити угоду між Україною та Росією. Згідно цього плану, нове українське керівництво має фактично «забути за Крим» в обмін на повернення під контроль Донбасу. Але за умови, що ОРДЛО буде надана автономія в межах України.

Росія пропонує відновити «мир та економічну співпрацю», не звертаючи уваги на проблему анексованого Криму. За переконанням Сергія Фурси, якщо Зеленський пристане на таку пропозицію, це означатиме фактичну капітуляцію.

Друге важливе випробування – це Приватбанк. За ситуацією навколо можливого повернення цієї фінансової установи колишнім власникам прискіпливо спостерігають не тільки з табору Порошенка, але й на Заході.

Третій виклик – потенційний реванш. Фурса стверджує, що в команді Зеленського важко побачити «запит на рішучі реформи». Але у багатьох інших, хто радів перемозі нового президента, є запит на реванш в банківській сфері, тарифоутворенні та медичній реформі.

Нагадаємо, що за інформацією ONLINE.UA, у штабі Зеленського бояться, що його міністри «до інавгурації можуть не дожити».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?