Політолог відповів, хто може врятувати Україну від Путіна та Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог відповів, хто може врятувати Україну від Путіна та Північного потоку-2

Політолог відповів, хто може врятувати Україну від Путіна та Північного потоку-2

Український політолог Віталій Портников звернув увагу на те, що після того, як Конгрес США подолав вето чинного очільника Білого дому Дональда Трампа на проєкт військового бюджету, стало очевидним, що у скандального газогону "Північного потоку-2" виникли величезні проблеми. За словами експерта, з одного боку, залишилося добудувати усього кілька десятків кілометрів підводної магістралі. З іншого – нові потужні санкції Штатів поставили під сумнів саму можливість такої добудови й – що є найбільш небезпечним для проєкту – можливість його сертифікації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Зокрема, відмова норвезької компанії DNV GL, що співпрацювала із проєктом останні п'ять років, видати необхідні сертифікати, поставила керівництво "Північного потоку-2" перед необхідністю пошуку нового партнера. А все це – час і гроші. Й можливе розчарування: чи не відступить такий новий партнер перед новими американськими санкціями так, як це зробили норвежці? Але вважати, що лобісти проєкту просто так складуть зброю й будуть спостерігати, як американські санкції остаточно руйнують один із омріяних проєктів Володимира Путіна, також було б наївним", – наголошує Віталій Портников.

За словами політолога, в Німеччині давно вже точаться дискусії щодо майбутнього "Північного потоку-2", є дуже багато політиків й фахівців, які беруть під сумнів необхідность скандального газогону. Окрім того, Портников вважає, що саме новообраний президент США Джо Байден нарешті зможе врятувати Україну від Володимира Путіна та його "Північного потоку-2".

"До того ж зараз федеральний канцлер Ангела Меркель буде конче зацікавлена у встановленні дружніх стосунків із новим американським президентом Джозефом Байденом. А позиція Байдена щодо добудови "Північного потоку-2" навряд чи серйозно відрізнятиметься від позиції його попередника Дональда Трампа", – переконаний політичний експрерт.

Портников наголошує, що це не тільки війна проти скандального газогону, а й боротьба за Україну. Як відомо, "Північний потік-2" може подавати паливо із РФ до фрн дном Балтійського моря в обхід нашої країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель поставила крапку в питанні Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?