Політолог звинуватив нардепа Рибалку в чорному PR проти АТБ - ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог звинуватив нардепа Рибалку в чорному PR проти АТБ - ЗМІ

Політолог звинуватив нардепа Рибалку в чорному PR проти АТБ - ЗМІ
Джерело:  Коментарі

Політолог Олексій Станчевський заявив, що нардеп від Радикальної партії України Сергій Рибалка вів брудну PR-кампанію проти мережі АТБ.
Про це він сказав, посилаючись на проведений ним "експеримент-розслідування", повідомляють "Коментарі".
Станчевський стверджує, що кінцевою метою кампанії нібито було рейдерське захоплення підприємства, а усі послуги лояльних експертів, політологів і навіть депутатів оплачувалися за певним прайсом, тези виступів прописувалися в спеціальних темниках.
"Був певний прайс: робота в соціальних мережах, публікація поста, публікація експертної думки, статті в інтернет-виданні, публікація в ЗМІ, виступ на телебаченні, участь у круглому столі. Все було окремо розписано, був окремий прайс, цінник, як це все пропонувалося і здійснювалося. Крім того, у нас є повністю листування, яке складалася з фактів домовленостей - що ми говоримо, коли говоримо, скільки за це отримуємо. І в кінці задокументовані саме ці кошти з відбитками пальців замовника", - заявив Станчевський в прямому ефірі телеканалу "NewsOne".
Він додав, що всі озвучені ним факти задокументовані і вже передані в Генеральну прокуратуру і СБУ. Також активісти звернулися до послів країн G7 в Україні, щоб дипломати взяли під свій моніторинг і контроль хід розслідування, щоб уникнути тиску на тих, хто його проводить.
"Наші служби не дуже хочуть відкривати справи проти державних керівників, особливо коли це питання, яке стосується політичної корупції", - заявив він, назвавши ситуацію з АТБ саме такою.



"Звернення до іноземних посольств додасть нашим правоохоронцям впевненості в своїх діях в цьому розслідуванні. Коли вони знатимуть, що ситуацію з АТБ моніторять також наші європейські і американські партнери, тоді вже буде важче "розписати" або закрити цю справу, а треба буде пускати її в хід. Тим більше що вся необхідна доказова база, вона є, ми готові її передати слідчим", - пояснив свої дії політолог.
Він припустив, що слідчі дії у справі можуть початися тільки після позбавлення Сергія Рибалки депутатської недоторканності або складання ним депутатського мандата.
"Не варто забувати, що у нас - парламентсько-президентська республіка. І цілий голова Комітету Верховної Ради (Рибалка очолює Комітет ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності) - це дуже важлива посада. У нас більше говорять про міністрів, про їх відповідальність. А голів комітетів у нас залишають без уваги. Але в парламентській республіці їх вплив набагато більше. І для іноземних посольств, - як я вчора відзначав під стінами американського посольства, - для західних демократій такі слова, як захист приватної власності, захист приватного інвестора, конфлікт інтересів, свобода засобів масової інформації - це не порожні слова", - додав Станчевський.
Активіст також нагадав, що торговельна мережа АТБ - один з найбільших в країні платників податків. Загалом в структурах АТБ працюють 50 тисяч українських громадян. І спроби змінити власників підприємства шляхом рейдерського захоплення правоохоронці повинні розглядати і розслідувати як замах на економічну і продовольчу безпеку країни, впевнений він.
"Ми повинні розуміти, що корпорація АТБ на сьогодні є одним з найбільших платників податків в Україні. За минулий рік вони сплатили 5,5 млрд грн до бюджетів усіх рівнів. І кампанія з дискредитації АТБ - це запуск законопроекту про націоналізацію в ВР, його лобіювання. Також ця медіа-кампанія з метою подальшої зміни власника повинна бути розцінена як посягання на економічні інтереси держави... Тут є повний склад злочину ... з огляду на, що задокументовано, як нам передавалися ці темники від Сергія Рибалки, як ми отримували гроші від Сергія Рибалки. Всі ці моменти у нас є, ми готові співпрацювати зі слідством", - резюмував Олексій Станчевський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?