Поліцейські, які обстріляли авто, пройдуть психологічну реабілітацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Поліцейські, які обстріляли авто, пройдуть психологічну реабілітацію

Поліцейські, які обстріляли авто, пройдуть психологічну реабілітацію

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко вважає, що відповідальність за смерть загиблого в нічний гонитві лягає на водія авто, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на його сторінку в Facebook.
"Сьогодні вночі київським патрульним поліцейським довелося застосувати зброю для того, щоб зупинити групу п'яних імбіцилів, які влаштували гонки по нічному Києву. ...Переконаний, що зараз в соцмережах і по ТБ окремі "експерти" почнуть спекуляції на тему, мовляв патрульні поліцейські - "мазіли", не так і не туди стріляли, можна було б не допустити загибелі хлопця і тому подібне. А я вважаю, що відповідальність за загибель хлопця несе в першу чергу водій BMW, який, замість того щоб зупинитися і оформити адміністративний протокол про порушення ПДР і понести відповідальність за зберігання наркотичних засобів, лише продовжував тиснути педаль газу", - пише Геращенко.
Він також зазначає, що використання вогнепальної зброї в цьому випадку повністю відповідало нормі підпункту 7 пункту 4 ст.46 закону "Про національну поліцію".
Також Геращенко повідомляє, що автомобіль BMW, за кермом якого був п'яний водій, розвивав швидкість до 190 кілометрів на годину і кілька разів під час погоні виїжджав на зустрічну смугу бульвару Шевченка і проспекту Перемоги.
"Слава Богу, що за півгодини погоні з виїздом на зустрічну на швидкості майже як в" Формулі 1 "жоден киянин або гість міста не постраждав. Загиблого хлопця дуже шкода всім нам. У разі лобового зіткнення жертв могло б бути безліч", - пише Геращенко.
Він зазначив, що в авто в невеликій кількості була виявлена ​​марихуана, "наявність якої, ймовірно, і могло спонукати молодих людей на протидію поліцейським".
"За цим фактом, як і належить за законом, прокуратурою буде проведена перевірка законності використання зброї. А поліцейські, яким довелося, як в голлівудському бойовику, застосовувати вогнепальну зброю по машині, яка рухалася на величезній швидкості, пройдуть психологічну реабілітацію", - додає Геращенко .
Нагадаємо, в Києві вночі патрульні обстріляли авто порушників. В результаті загинула одна людина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?