Поліцейський Щедрик: правоохоронці зворушливо привітали українців з Різдвом
Категорія
Україна
Дата публікації

Поліцейський Щедрик: правоохоронці зворушливо привітали українців з Різдвом

Поліцейський Щедрик: правоохоронці зворушливо привітали українців з Різдвом
Джерело:  online.ua

25 грудня, в день коли мільйони українців і людей в усьому світі відзначають Різдво, українські правоохоронці підготували зворушливе привітання - на Софійській площі Києва вони виконали популярну різдвяну колядку Щедрик. Відео виконання поліцейськими Щедрика опублікував в мережі глава МВС Арсен Аваков. Міністр також привітав українців зі святами і нагадав, що правоохоронці і рятувальники вже перейшли на посилений режим служби, щоб оперативно реагувати на всі загрози безпеки в період свят, передає ONLINE.UA.

До виконання українськими поліцейськими Щедрик також зазвучав посеред гір на Кавказі. Його виконали на старовинних інструментах талановита українська музикантка Поліна Десятниченко з азербайджанськими музикантами.

Важливо відзначити, англомовна версія Carol of the Bells відома в усьому світі як символ Різдва, але не кожна людина знає, що коріння цієї пісні - українські. Композитор Микола Леонтович шліфував пісню довгі роки: з 1901 по 1919 рік було випущено п'ять нових версій, а 5 жовтня 1921 року "Щедрик" потрапив за океан і на українській мові зазвучав в нью-йоркському Карнегі-Холі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні Різдва український Щердрік виконали військові ВПС США, які записали колядку і адресували її в якості привітання з Новим роком та Різдвом для України і українців. Вони побажали всім українцям миру й радості від імені Військово-повітряних сил США в Європі і Африці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?