Поліція Балі вигадала "спортивне" покарання для туристів за порушення маскового режиму
Категорія
Світ
Дата публікації

Поліція Балі вигадала "спортивне" покарання для туристів за порушення маскового режиму

Поліція Балі вигадала "спортивне" покарання для туристів за порушення маскового режиму
Джерело:  online.ua

Місцева поліція на Балі вигадала нове покарання для туристів, які порушують встановлений через коронавірусу COVID-19 масковий режим. Правоохоронці змушують людей робити відтискання від землі замість штрафу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ABC Australia.

Близько 80% усіх виявлених порушень, пов'язаних з ігноруванням маскового режиму, скоїли туристи, здебільшого європейці. Новою ініціативою місцева влада намагається примусити іноземців дотримуватися встановленого порядку.

Представники Агентства суспільного порядку регентства Бадунг пояснили, що влада вирішила не карати занадто суворо людей за дрібні порушення. До таких віднесли неправильне використання маски чи взагалі її відсутність.

"Деякі іноземці були помічені під час прогулянок пляжами, у ресторанах та під час їзди на дорозі без масок", - відзначили правоохоронні органи.

Наразі індонезійський уряд встановив штраф на Балі за порушення маскового режиму, який сягає 100 тисяч рупій — близько 200 гривень. Утім, таке покарання чекало на людей, які відкрито чинили опір правоохоронцям, коли ті намагалися змусити одягти маску — їх все ж таки штрафували.

Загальна кількість порушень маскового режиму на Балі станом на середину січня становить понад 15 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні ввели штрафи для бізнесу та організацій за відсутність масок у їх клієнтів. 13 січня зміни в закон "Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту населення" були опубліковані в парламентській газеті" Голос України ", а значить з 14 січня він набрав чинності. Тепер підприємства, підприємців, установи, організації, які допускають осіб в громадські місця або транспорт без одягнених масок або респіраторів, будуть штрафувати за недотримання вимог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?