Поліція Іспанії попередила чергову атаку: 5 терористів ліквідовані
Категорія
Світ
Дата публікації

Поліція Іспанії попередила чергову атаку: 5 терористів ліквідовані

Поліція Іспанії попередила чергову атаку: 5 терористів ліквідовані
Джерело:  BBC

Іспанська поліція ліквідувала п'ятьох терористів, що готували чергову атаку у каталонському місті Камбрільс.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Зазначається, що поліція закликала людей не виходити з будинків після того, як у порту Камбрільса були чутні постріли. Повідомлення про контрольовані вибухи під час операції зі знешкодження ймовірного вибухового пристрою на тілі одного з терористів з'явилося в твіттері поліцейського відомства іспанською, каталанською та англійською мовами.

Правоохоронці також наголосили, що інформація про вміст вибухового пристрою поки не підтверджена.

У відповідь на другий теракт, скоєний у Каталонії за одну добу, почалася спецоперація. Після теракту у Барселоні, що забрав щонайменше 13 життів, інша терористична група намагалася скоїти схожу атаку у Камбрільсі.

На цей раз поліція опинилася поруч і зупинила авто нападників пострілами. В ході перестрілки було вбито всіх п’ятьох терористів: чотири загинули одразу, один – у лікарні. Автомобіль нападників встиг поранити 6 перехожих, двоє з яких дістали важкі травми.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 травня, у центрі іспанської Барселона стався теракт — водій фургона на великій швидкості в’їхав у натовп.

Терористичне угруповання ІДІЛ взяло на себе відповідальність за атаку у центрі Барселони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?