Поліція показала фото та відео затримання злочинців, які обкрадали банкомати за допомогою вірусу
Категорія
Події
Дата публікації

Поліція показала фото та відео затримання злочинців, які обкрадали банкомати за допомогою вірусу

Поліція показала фото та відео затримання злочинців, які обкрадали банкомати за допомогою вірусу
Джерело:  online.ua

Поліція показала відео та фото затримання кіберзлочинців, які у 2016 році пограбували банкомати у декількох містах України на суму понад 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацполіції України.

Читайте також: Світовий комп'ютерний вірус-вимагач вдалося зупинити незвичайним способом

Стало відомо, що затримання відбулося у Києві.

У поліції розповіли, що протягом року п'яти зловмисникам вдалося заволодіти близько 2,5 мільйонами гривень, грабувавши банкомати в основному вночі. За допомогою вірусного програмного забезпечення грабували банкомати у шести містах України - Києві, Львові, Житомирі, Луцьку, Павлограді та Трускавці.

"За допомогою ключів від сервісної частини банкомату один з зловмисників відкривав дверцята пристрою і з флеш-носія завантажував шкідливе програмне забезпечення (вірус). Дія вірусу була спрямована на неконтрольовану видачу купюр банківським апаратом. Отримавши гроші, зловмисники залишали місце злочину. При цьому вірус відключав банкомат від системи банку, тому недостача грошових коштів виявлялася лише при проведенні інкасації", - йдеться у повідомленні поліції.

Повідомляється, що "за результатами досудового розслідування зловмисникам інкримінується незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж, підроблення документів та вчинення крадіжок в особливо великих розмірах, організованою групою. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна".

Раніше повідомлялось, що до складу злочинної групи входили уродженці Луганської області, ще двоє – із Дніпра, а їхній спільник — мешканець Львова.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  в Німеччині хочуть створити "кіберпатрулі у кіберпросторі", а також посилити покарання за віртуальні злочини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?