Поліція розповіла про нові смертельні дитячі флешмоби в мережі
Категорія
Події
Дата публікації

Поліція розповіла про нові смертельні дитячі флешмоби в мережі

Національна поліція України
Поліція розповіла про нові смертельні дитячі флешмоби в мережі

У поліції розповіли про спроби створення в мережі "груп смерті", в яких підлітків 13-17 років провокують на смертельно небезпечні дії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національної поліції України.
Зокрема, було зафіксовано появу низки небезпечних "розваг", які насправді були спробами доведення підлітків до самогубства.
"Так звані куратори виявляють у соцмережах сторінки підлітків, які перебувають у депресивному стані. Потім, через систему так званих квестів (завдань з обов'язковим заподіянням собі тілесних ушкоджень або заподіянням болю) зловмисники за допомогою методик нейролінгвістичного програмування, погроз чи шантажу намагаються довести дітей до суїциду", - попередили в поліції.
Читайте також: Багатьом ЗМІ нецікаво: в Кіберполіції розповіли, як захистити дітей від злочинів
Крім того, було виявлено появу флешмобів, один з яких пропонує підліткам на добу зникнути з місця проживання або навчання.
"З початку року в поліцію надійшло 744 заяви про зникнення підлітків. 670 з них були оперативно знайдені поліцейськими", - йдеться в повідомленні.
Ще один небезпечний флешмоб – раптове перебегание дороги перед машинами.
З початку року жертвами таких "розваг" вже стали 376 дітей у віці до 18 років, в результаті ДТП 11 дітей загинули, ще 365 – отримали травми.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше  у Києві викрили організаторів підліткових "груп смерті", серед яких опинилися студенти-медики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?