Поліція Шрі-Ланки затримала підозрюваних в організації серії вибухів
Категорія
Події
Дата публікації

Поліція Шрі-Ланки затримала підозрюваних в організації серії вибухів

Поліція Шрі-Ланки затримала підозрюваних в організації серії вибухів

Поліція Шрі-Ланки повідомила про затримання головних підозрюваних в організації масштабної серії вибухів, яка відбулась 21 квітня на католицький Великдень. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Радіо Свобода», затримані є рідними братами.

Правоохоронці також заарештували водія фургону, на якому брати-терористи пересувалися в день, коли сталися вибухи. Крім цього, був затриманий власник будинку, де жили підозрювані в організації терактів. Загальна чисельність осіб, яких поліція зараз перевіряє на причетність до вибухів, сягнула 100 чоловік. Більшість з них становлять іноземці, які прибули до Шрі-Ланки з Єгипту та Сирії.

За даними місцевих ЗМІ, ще трьох підозрюваних було вбито поліцією під час штурму будинку, де вони переховувалися. Цих людей, за даними Reuters, впізнали на відео ісламістів. В ньому вони закликали до початку повномасштабної війни проти невірних.

Судячи з імен братів, підозрюваних в організації вибухів – Мохаммад Садік Абдул-Хак і Мохаммад Шахід Абдул-Хак, основною версією слідства щодо мотивів терористичного акту, є релігійна ворожнеча. Ісламісти свідомо обрали для скоєння вибухів католицькі церкви на Великдень. Адже саме в день свята вони були вщент заповнені християнами, в тому числі іноземцями.

Нагадаємо, що за даними ONLINE.UA, в результаті восьми вибухів, більшу частину яких скоїли смертники, в Коломбо та пригороді столиці Шрі-Ланки загинуло понад 250 людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?