Політв'язень Яцкін раптово звернувся до Зеленського з проханням
Категорія
Україна
Дата публікації

Політв'язень Яцкін раптово звернувся до Зеленського з проханням

Політв'язень Яцкін раптово звернувся до Зеленського з проханням
Джерело:  online.ua

Кремлівський бранець Іван Яцкін, заарештований російською окупаційною владою за звинуваченням у шпигунстві, звернувся до українського лідера Володимира Зеленського. Він закликає главу держави включити його у список на обмін полоненими з РФ.

Про це розповів адвокат Микола Полозов у соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

За словами юриста, він спеціально прилетів до Києва і подав до Офісу Президента України цю заяву українського політв'язня. Аналогічну заяву буде передано уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій.

На думку Івана Яцкіна, справедливості в органах російського слідства та суду домогтися неможливо, особливо коли мовиться про громадян України, яких переслідують через політичні причини.

Варто нагадати, що про українського політв'язня Яцкіна вперше повідомив адвокат Микола Полозов. Він підкреслив,що Яцкіна захопили ще всередині жовтня 2019 року в окупованому Криму. У той же день спецбортом його вивезли до Москви і кинули у сумнозвісний ізолятор ФСБ Лефортово.

Окрім того, відомо, що кримчанину висунули звинувачення у держзраді у формі шпигунства. Покарання за цим звинуваченням передбачає від 12 до 20 років позбавлення волі. Російські слідчі нахабно стверджують, що Яцкін, нібито, збирав у Криму і передавав українській владі інформацію, що становить держтаємницю РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий український режисер та колишній бранець кремля Олег Сенцов на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив, що глава держави Володимир Зеленський хоче домовитися з очільником Кремля Володимиром Путіним, однак він наголосив, що з Путіним неможливо домовитися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?