Пологи в Україні будуть безкоштовними - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Пологи в Україні будуть безкоштовними - перші подробиці

Пологи в Україні будуть безкоштовними - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я нагадує усім громадянам нашої країни, що вже 1 квітня 2020 року в Україні стартує Програма медичних гарантій - наголошується, що вона включає в себе оплату державою пологів. В МОЗ звертають увагу українців на те, що на медичні послуги – пологи, кесарів розтин, ліки, палату, щеплення, екстрену допомогу й реанімацію – на кожну породіллю виділятимуть 8500 тисяч гривень. Також у відомстві підкреслили, що саме надання якісної безоплатної медичної допомоги при пологах є пріоритетним для охорони здоров’я. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МОЗ.

За словами представників відомства, пологи та спостереження за вагітністю будуть абсолютно безкоштовними для пацієнтки після запровадження реформи. Держава покриє 100% вартість цих послуг.

Вказано, що вже з 1 квітня 2020 року гарантований безкоштовний пакет медичних послуг при пологах включатиме:

  • фізіологічні пологи;

  • ургентний та плановий кесарів розтин;

  • моніторинг стану роділлі та дитини;

  • знеболення під час пологів;

  • лабораторні та інструментальні обстеження;

  • інтенсивна терапія в разі виникнення ускладнень у породіллі;

  • реанімація та стабілізації стану новонароджених;

  • вакцинація;

  • метаболічний скринінг у новонароджених;

  • консультація з питань грудного вигодовування та післяпологової контрацепції.

Окрім того, МОЗ звертає увагу на те, що лікарня або поліклініка, яка планує пріоритетні послуги, має заключити договір з Національною службою здоров’я України та мати в наявності необхідне обладнання, ліки та лікарів, які зможуть надати пацієнту якісну та кваліфіковану допомогу.

Також уже стало відомо, чому на одну породіллю видаляють саме 8500 тисяч грн.

"Всі тарифи, які виставлятиме НСЗУ, є не просто прорахованими "в середньому". Рік або більше тривали пілотні проекти в різних регіонах, було визначено середній оптимальний тариф для кожної послуги" – пояснила менеджерка експертної групи "Охорона здоров'я" Реанімаційного пакету реформ Світлана Бубенчікова.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше новопризначений глава МОЗ Максим Степанов звернувся до усіх українців — він обіцяє, що буде боротися за життя кожного громадянина навіть після епідемії коронавірусу, а також безпомилково покращувати медицину в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?