Полонені моряки і в'язні Кремля повертаються в Україну: онлайн-трансляція
Категорія
Україна
Дата публікації

Полонені моряки і в'язні Кремля повертаються в Україну: онлайн-трансляція

Полонені моряки і в'язні Кремля повертаються в Україну: онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

Між Україною та Росією триває обмін полоненими. Станом на 11:47 у столичному аеропорту «Бориспіль» чекають на прибуття літака з Москви, на борту якого перебувають 35 полонених українця, в тому числі Олег Сенцов та 24 моряків, затриманих у Керченській протоці. Про це повідомляє ONLINE.UA.

Обмін утримуваних громадян між Україною і Росією відбувається за форматом «35 на 35», повідомив адвокат українського засудженого Романа Сущенка Марк Фейгін.

«Україні передають 24 моряки і 11 засуджених українців. Це Сенцов, Сущенко, Євген і Артур Панови, Кольченко, Клих, Карпюк, Гриб, Сизонович, Балух, Бекіров», – сказав він.

Раніше до Києва та до Москви прибули два літаки – російський та, відповідно, український. Автобус з родичами політв’язнів вже прибув до «Борисполя», де всі очікують на прибуття українських полонених з Росії.

Повний список росіян та українських колаборантів, яких видають в Москву, виглядає наступним чином:

Всі заарештовані українські моряки, яких у суботу Росія відправляє на батьківщину, були звільнені під поручительство уповноваженого із захисту прав людини в Україні Людмили Денісової, повідомив керівник групи адвокатів Микола Полозов.

«Слідство задовольнило клопотання Денісової про особисту поруку», – сказав він.

За даними російських ЗМІ, обмін буде проводитися одночасно – з московскього аеропорту «Внуково» відправиться літак з українцями, а з «Борисполя» – з російськими в’язнями.

О 11:55 до аеропорту "Борисполь" прибули голова СБУ Іван Баканов та голова МВС Арсен Аваков.

12:18 - тільки що з Борисполя вилетів російський літак, який прийняв на борт тих, хто прямує до Москви в рамах обміну. Одночасно - хвилина в хвилину - з московського аеродрому "Внуково" вилетів українське повітряне судно.

13:00 - президент України Володимир Зеленський прибув до аеропорту Бориспіль. Літак з українцями зараз над Чернігівською областю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?