Полонений російський льотчик зізнався у скиданні бомб на мирне населення України
Категорія
Україна
Дата публікації

Полонений російський льотчик зізнався у скиданні бомб на мирне населення України

Полонений російський льотчик зізнався у скиданні бомб на мирне населення України
Джерело:  online.ua

Полонений російський льотчик Максим Криштоп заявив, що встиг зробити три вильоти на територію України і під час одного з них скинув 4 тонни фугасних бомб на житлові будинки мирних мешканців.

Джерело: пресконференція полонених льотчиків

Льотчики РФ зізналися у виконанні злочинних наказів

Полонений російський льотчик Максим Криштоп заявив, що здійснив три польоти перед потраплянням у полон.

Третій мій бойовий політ був 6 березня. На борту було 4 тонни фугасних авіаційних бомб. Під час виконання бойового завдання я зрозумів, що ціллю є не військові об’єкти противника, а житлові будинки і мирні люди, але злочинний наказ виконав. Потім був збитий ППО України і взятий в полон військовими Нацгвардії України, - сказав Криштоп.

Він розповів, що російські пілоти отримали наказ наносити авіаудари по Україні 24 лютого.

У свій перший політ 24 лютого він скинув 3 тонни фугасних авіаційних бомб на живу силу українських військових, які розташовувались південніше Балаклії. Злочинець додав, що ціль була уражена.

Коли окупанта запитали, чи був у нього вибір не виконувати наказ, він відповів, що така можливість була, але він "виявив слабкість і малодушність".

Вважаю, що цю війну ми вже програли, – підсумував окупант.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?