Польша зробила несподівану пропозицію Зеленському - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Польша зробила несподівану пропозицію Зеленському - що відомо

Польша зробила несподівану пропозицію Зеленському - що відомо
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Карантинні заходи у Східній Європі продовжують послаблювати на тлі епідемії COVID-19. У той час президент Польщі Анджей Дуда підготував для українського колеги Володимира Зеленського цікаву пропозицію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами посла Бартоша Ціхоцького, українського лідера запросять до Варшави.

"Є запрошення президента Дуди для президента Зеленського на серпень до Варшави. Але яким чином це буде, ніхто не знає. І ми, і українські колеги зацікавлені в такому візиті, але він залежить не тільки від нас, але і від ситуації з поширенням коронавірусу", - пояснив дипломат.

Ціхоцький зауважив, раніше існували домовленості про український візит Дуди, це мало б статися ще протягом квітня.

"Але, зрозуміло, через епідемію це не було можливо. Але зараз, паралельно з полегшенням обмежень у зв'язку з епідемією, ми говоримо про можливий візит. Я також спілкувався про це із Заступником міністра Боднаром. Цей графік зараз буде динамічним", - додав польський посол.

Дипломат також висловив сподівання, що у червні буде можливо організувати візит до Польщі Антона Дробовича — нового керівника Українського інституту національної пам'яті. Такі плани також існували раніше, щодо березня, Однак їм завадила глобальна епідемія.

Слід нагадати, Зеленський відвідував Польщу у січні, з нагоди 75-річчя з моменту визволення нацистського табору смерті в Освенцимі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Польща продовжує запеклу війну з командою очільника Кремля Володимира Путіна. Так, нещодавно стало відомо, що Польське Управління із захисту конкуренції та споживачів (UOKiK) порушило справу проти "Газпрому" через відсутність співпраці в ході антимонопольного розслідування. Варто звернути увагу на те, що російській компанії загрожує штраф в розмірі до 50 млн євро за ненадання інформації, незалежно від наслідків, що випливають з розгляду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?