Польща анонсувала зміни у законі про допомогу українським біженцям
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща анонсувала зміни у законі про допомогу українським біженцям

Польща анонсувала зміни у законі про допомогу українським біженцям
Джерело:  online.ua

Наприкінці листопада до Сейму Польщі внесуть поправки до спеціального закону про допомогу українським громадянам. За словами авторів законопроєкту, внесення змін до законодавства необхідне для його адаптації до сучасних реалій.

Джерело:  RMF24

Польська влада попереджає про зміни у законі щодо допомоги біженцям

Чинні правила передбачають, що біженці, які знаходяться у Польщі більше дев'яти місяців, повинні подати заяву на продовження терміну дії посвідки на проживання.

Проте МВС та адміністрації мають намір змінити це і дозволити "автоматичне" продовження терміну перебування.

Створюючи на початку березня закон про агресію Росії проти України, ми до кінця не знали, наскільки велика група людей до нас прибуде, наскільки велика група людей візьметься у нас працювати. Адже самі біженці говорили, що приїжджають сюди ненадовго, - виступив із заявою з цього приводу очільник МВС Павел Шефернакер.

За його словами, наразі офіційна Варшава маж намір адаптувати закон до реалій.

Міністр звернув увагу на те, що польський ринок праці прийняв дуже багато людей на основі закону, який набув чинності в березні.

Він передбачав послідовні етапи легалізації цих осіб у Польщі. Вважаємо, що на даний момент цих положень достатньо і немає необхідності подавати додаткові заяви на легальну роботу в Польщі, - пояснив Павел Шефернакер.

На переконання польського міністра, зміна також допоможе запобігти хаосу, який міг би виникнути в кабінетах, якби раптом кілька сотень тисяч людей спробували подати документи на продовження терміну перебування одночасно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?