Польща назвала головну проблему у відносинах з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща назвала головну проблему у відносинах з Росією

Польща назвала головну проблему у відносинах з Росією
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович вкотре наголосив, що Польща засуджує порушення Росією міжнародного права щодо України і саме це питання призвело до погіршення відносин між Варшавою та Москвою, передає ONLINE.UA з посиланням на "Комерсант".

"Головна проблема - це порушення Росією міжнародного права щодо України. Це стосується анексії Криму, російського втручання на Донбасі. Це накладає відбиток на відносини Росії з НАТО, Євросоюзом і США, і привело до санкцій Заходу щодо Росії, які важливо зберігати до тих пір, поки Росія не змінить свою політику по відношенню до України", - сказав Чапутович.

Окрім того, за його словами, агресія РФ в Україні відбилася і на роботі Радбезу ООН. Дипломат наголосив, що Польща підтримує Україну і її проєвропейські плани.

"Це один з наших головних союзників, нас пов'язують міцні й добрі зв'язки, ми беремо участь в навчанні їх держслужбовців і надаємо гуманітарну допомогу. У Польщі перебувають понад мільйон українців, 40 тисяч українських студентів, і ми раді, що вони себе тут добре почувають", - додав міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що необхідно забезпечити реальну незалежність Європи від російського газу, оскільки зараз РФ активно намагається монополізувати ринок ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?