Польща підготувала потужну відповідь на агресію РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща підготувала потужну відповідь на агресію РФ

Польща підготувала потужну відповідь на агресію РФ
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що майбутнє збільшення американської присутності у Польщі стане потужною відповіддю на агресивні дії Росії, й це розширення не загрожує сусідам, передає ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".

"Президент Олександр Лукашенко казав про те, що його турбує "Форт Трамп", збільшення американської присутності у Польщі. Я пояснив, що це реакція на агресивні дії Росії, і ці війська жодним чином не загрожують, зокрема, Білорусі", – сказав Яцек Чапутович.

Він наголосив, що позиції часто відрізняються, однак така дискусія – корисна і потрібна, є нагода представити позицію Польщі.

 "Я наголосив, що вимогою є дотримання міжнародного права, а Росія щодо України цього права не дотримується", - додав міністр.

Нагадаємо, нещодавно президент Польщі Анджей Дуда закликав владу США розмістити на території його країни постійну американську військову базу і зразу ж запропонував назвати її "Форт Трамп". З даною заявою він виступив на зустрічі з американським президентом у Білому домі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що плани зі створення військової бази США в Польщі становлять загрозу для Російської Федерації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?