Польща побудує центр виробництва та обслуговування систем HIMARS
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща побудує центр виробництва та обслуговування систем HIMARS

Польща побудує центр виробництва та обслуговування систем HIMARS
Джерело:  online.ua

Польща в 2023 році створить центр виробництва та обслуговування систем HIMARS. Про це заявив міністр оборони країни Маріуш Блащак під час візиту на оборонний завод Lockheed Martin в США.

Джерело: RMF24

Польща створить центр обслуговування HIMARS 

Блащак оголосив, що центр HIMARS буде створено в Польщі пізніше цього року. Він має стати «центром обслуговування та виробництва HIMARS не лише для Польщі, а й для європейських країн».

Після розмови з керівництвом Lockheed Martin я почув запевнення у готовності співпрацювати з польською оборонною промисловістю, готовності зміцнювати польську оборонну промисловість, що також вигідно для Сполучених Штатів, оскільки це дозволить збільшити масштаби виробництва, коли мова йде про HIMARS, - скзав Блащак.

Польща хоче придбати 500 HIMARS

Блащак розповів, що пізніше цього року Польща отримає замовлені у 2019 році перші пускові установки HIMARS.

Також Польща замовила 500 додаткових установок і переговори про їх закупівлю "в принципі вже тривають".

Найбільше я задоволений заявою Lockheed Martin про готовність інвестувати в озброєння в Польщі , - наголосив він.

Блащак також висловив зацікавленість у придбанні Польщею ракет HIMARS, розроблених компанією Lockheed Martin, з більшою дальністю, ніж у придбаних ракет ATACMS з дальністю 300 км. Дальність стрільби ракет Precision Strike Missiles (PrSM) повинна становити до 500 км.

Глава Міноборони також повідомив, що обговорював також можливе виробництво в Польщі протитанкових керованих ракет Javelin. За його словами, вони зарекомендували себе в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?