Польща присоромила США та Німеччину через рішення щодо України та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща присоромила США та Німеччину через рішення щодо України та РФ

Польща присоромила США та Німеччину через рішення щодо України та РФ
Джерело:  online.ua

Очільник польського МЗС Збігнев Рау розніс вщент рішення команди президента США Джо Байдена відмовитися від санкцій проти компанії-оператора газопроводу "Північний потік-2", яку будують з метою транспортування природного газу з РФ до ФРН.

Джерело:  Rzeczpospolita

У Польщі пояснили, чому небезпечний "Північний потік-2"

"Президент Путін заявив у Санкт-Петербурзі, що після завершення будівництва "Північного потоку-2" Україні доведеться "проявляти добру волю і поводитися ввічливо". Ви знаєте, що це означає в устах російського лідера. Це загроза. Політика повинна проводитися виходячи з реалій сьогодення, а не на основі власних бажань. Росія проводить агресивну політику щодо своїх сусідів, використовуючи збройні напади, шантаж та погрози. Це буде посилено в цій політиці. З іншого боку, Північноатлантичний альянс буде ослаблений", - наголосив очільник МЗС Польщі.

Як стверджує Збігнев Рау, команда Володимира Путіна від початку мала такі плани, готуючись до будівництва двох "Північних потоків". Польський дипломат звернув увагу на те, що це мали бути проєкти, спрямовані на руйнування єдності Заходу.

"Німецький уряд потрапив у цю російську пастку, а зараз і адміністрація Джо Байдена потрапляє в неї. Це призведе до ескалації агресивної поведінки Росії. Вже восени 2021 року. Ми будемо свідками нових російських військових маневрів "Запад". Незабаром Росія отримає можливість перевірити реакцію США та Німеччини. Хто тоді оплатить рахунок за німецькі та американські помилки? Жодна криза не буде вирішена, якщо не відповідати на телефонні дзвінки", - підкреслив політик.

За словами очільника МЗС Польщі, цього тижня у Вашингтоні пройдуть перемовини між близькими соратниками канцлерки Ангели Меркель та радниками Джо Байдена щодо завершення "Північного потоку-2".

"Ця формула американсько-російсько-німецького діалогу не може замінити переговори між Америкою та союзниками на східному фланзі НАТО, які по-особливому відчують наслідки цих рішень. Зрештою, цей газопровід кардинально зміцнить спільні інтереси Німеччини та Росії та створить пряму загрозу миру в Європі. Зростатиме військова загроза для України, а також Польщі та інших країн НАТО з Центральної Європи", - підкреслив Збігнев Рау.

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" перебуває на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокують продовження процесу та змушують компанії масово покидати цей проєкт.

  • Після цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?