Польща прийняла доленосне для України рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща прийняла доленосне для України рішення

Польща прийняла доленосне для України рішення
Джерело:  online.ua

Напередодні до Києва з триденним офіційним візитом приїхав польський глава Анджей Дуда. У понеділок, 12 жовтня, він проведе переговори з українським лідером Володимиром Зеленським за підсумками яких буде підписано дуже важливу політичну угоду. Цей документ комплексно охоплює на найближчі роки стратегію співпраці та спільні цілі Польщі та України в різних сферах. Деталі дуже важливого документа, який підпишуть Зеленський і Дуда, повідомив голова Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерській, передає ONLINE.UA з посиланням на польське видання РАР.

"Президенти приймуть дуже важливу політичну декларацію, яка підсумовує і є переглядом всіх найважливіших напрямків в двосторонніх відносинах як в питаннях безпеки, економічній ситуації, так і в питаннях національної меншини в обох країнах і історичних питань", - повідомив Щерській.

Голова Кабінету президента Польщі назвав цей документ "надзвичайно важливим", так як він охоплює всі сфери розвитку польсько-українських відносин. Крім того, як повідомив Щерській, Зеленський і Дуда підпишуть угоду, яка буде стосуватися доступу польської державної нафтогазової компанії PGNiG до приватизації в енергетичному і газовому секторах України.

"Ми хочемо інвестувати в Україну. Ми хочемо, щоб це енергетичне партнерство включало в себе право власності. Завдяки цій угоді PGNiG буде відкритий шлях для переговорів про можливість вступу в процес приватизації енергетичного сектора України", - додав Щерській.

Як відомо, Дуда буде знаходиться в Україні з робочим візитом до 13 жовтня. Він візьме участь у відкритті пам'ятника легенді "Солідарності", етнічній українці Ганні Валентинович, на території польського посольства в Києві. Далі Дуда попрямує до Одеси, де він із Зеленським відкриє українсько-польський транспортний і логістичний форум. Також в їх присутності буде підписано меморандум про взаєморозуміння між портами в Одесі і Гданську.

Нагадаємо, останній контакт між президентами України і Польщі відбувся у вересні. Тоді державні лідери провели телефонну розмову, під час якої обговорили заходи подолання пандемії коронавируса COVID-19. Зеленський тоді заявив про готовність України приєднатися до реалізації запропонованого Дудою плану міжнародного співробітництва після завершення пандемії коронавируса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський зробив гучну заяву про угоду з Путіним по Донбасу і Криму. Президент України вірить в те, що зможе домовитися з Путіним. В іншому випадку він пообіцяв залишити посаду президента, щоб його зайняв той чоловік, який зможе завершити війну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?