Польща прийняла важливе для України рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща прийняла важливе для України рішення

Польща прийняла важливе для України рішення
Джерело:  online.ua

Сейм Польщі - польський парламент - проголосував 20 жовтня за  декларацію пам'яті і солідарності щодо подій Другої світової війни і нинішньої агресії Росії проти України, яку в цей же день раніше прийняла Верховна Рада.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку в Facebook спікера Верховної Ради Андрія Парубія.


"За цю декларацію проголосував і Сейм Польщі. Я вітаю з цим рішенням наших польських колег", - написав Парубій.


«Я вважаю, що найбільша екзистенціальна загроза для України виходить від російського імперіалізму. Ми повинні стати пліч-о-пліч з усіма нашими побратимами по всьому вільному світі, як це було під час Майдану. І наша найбільша сила в тому, щоб не вступати в нав'язані суперечки і не послаблювати один одного, а спільно боротися і перемагати, будувати щасливе майбутнє наших народів», - написав Парубій.


Спікер ВР також нагадав, що під час свого візиту до Польщі влітку він запропонував повернутися до практики давати спільні оцінки спільної історії Польщі і України.


"Дана декларація - приклад такої спільної оцінки історії наших народів. Коли ми акцентуємо увагу не на наслідках, а саме на причинах, які призвели до трагічних подій на наших землях. Наша декларація - це відповідь на новоімперські прагнення Путіна (президента Росії Володимира Путіна - Ред .). Це відповідь на агресію Росії проти України, агресію проти всього вільного світу", - написав Парубій.


Нагадаємо, Верховна Рада 20 жовтня ухвалила декларацію пам'яті і солідарності сейму Польщі та Верховної Ради щодо подій Другої світової війни і агресії Росії проти України.


Як повідомляв ONLINE.UA, на початку вересня  Верховна Рада прийняла заяву, в якій жорстко засудила прийняття Сенатом і Сеймом Польщі постанов про Волинську трагедію, в якій засуджується рішення польських депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?