Польща публічно викрила скандальну брехню Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща публічно викрила скандальну брехню Путіна

Польща публічно викрила скандальну брехню Путіна
Джерело:  online.ua

Російські пропагандисти за наказом президента РФ Володимира Путіна ведуть відкриту інформаційну війну проти багатьох країн світу. З нахабним наклепом Путіна вирішили не миритися в Польщі, де публічно розкрили скандальну брехню російського глави, який намагається послабити імідж Польщі на міжнародній арені, зокрема в Європейському Союзі і НАТО. В офіційній Варшіве вважають, що таким чином Путін "карає" Польщу за військову співпрацю з США. У Польщі чітко пояснили, що вигадана Путіним "війна", яку нібито Варшава хоче розв'язати на кордоні з Росією, є фейком. Прессекретар міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарін пояснює, що за цією дезінформацією ховається виключно намір Кремля показати Варшаву, як призвідника серйозного конфлікту. Тим самим, на думку Жаріна, Москва домагається зниження довіри ЄС і НАТО до Польщі. У Путіна вже відреагували на звинувачення Варшави. Офіційна Москва традиційно заявила, що Росія не втручається у внутрішні справи інших держав і не намагається виставити Польщу проблемною в очах Заходу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Польське радіо.

"Росія проводить скоординовані інформаційні кампанії проти Польщі, використовуючи безліч багатомовних каналів зв'язку. Росія також використовує проросійські кола в різних країнах світу для поширення пропаганди", - заявив Жарін, відповідаючи на чергове вкидання російської пропаганди.

Він підкреслив, що аналогічна інформаційна активність останнім часом виявляється і з боку Китаю.

"Найбільшу загрозу для нас представляє діяльність РФ. Росія діє на основі брехні, маніпулює іміджем Польщі, НАТО, Заходу, бреше свідомо і цинічно", - зазначив Жарін.

Він підкреслив, що Путін веде інформаційну атаку проти своїх "ворогів" через розвідку, військові провокації, агресивну дипломатичну діяльність, фінансові та енергетичні заходи впливу і хакерські атаки, пов'язані з дезінформацією.

У Росії обурені звинуваченнями Польщі. Член комітету Ради Федерації з міжнародних справ Сергій Цеков вважає, що Варшава нібито обрала Москву в якості об'єкта постійних нападок. Він запевнив, що Росія "ніколи не втручається у внутрішні справи інших країн".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що польський президент Анджей Дуда і діючий глава США Дональд Трамп влітку поточного року уклали міжурядову угоду про посилення військової співпраці двох країн. 9 листопада польська влада ратифікувала цей договір і остаточно схвалила розміщення додаткових військ з США в Польщі для захисту від загроз з боку Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?