Польща терміново викликала посла РФ - відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща терміново викликала посла РФ - відома причина

Польща терміново викликала посла РФ - відома причина
Джерело:  online.ua

Влада Польщі чекає від Росії роз'яснень і усунення інформаційних дощок, встановлених біля місця катастрофи польського урядового літака в Смоленську, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RMF24.

Вказано, що до МЗС Польщі викликали посла РФ Сергія Андреєва, і державний секретар Мартін Пшидач доніс йому позицію польської держави. За його словами, зміст викладеного на дошках і саме їх встановлення не було узгоджене з польською стороною.

"Польське МЗС розраховує в цьому питанні на пояснення з боку Росії і усунення цих дощок та негайне впровадження в життя польсько-російських домовленостей, що стосуються виготовлення пам'ятника жертвам на місці катастрофи", - заявили в МЗС Польщі.

Варто зазначити, що інформаційні дошки про Смоленську катастрофу з’явилися у Смоленську 27 травня. Вони представляють російську версію катастрофи і розміщені на території російського "Фонду сприяння примиренню народів, що беруть участь у військових конфліктах".

Нагадаємо, що рік тому підкомітет Міноборони Польщі опублікував технічний звіт щодо Смоленської катастрофи, в якому йдеться про те, що літак Ту-154М був зруйнований під час вибуху, а вибухи відбулися над землею.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на Всесвітньому економічному форумі у Давосі заявив, що план з будівництва газопроводу  "Північний потік-2", який Росія прокладає у Німеччину через Балтійське море в обхід України, загрожує всій Східній Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?