Польща ввела заборону на ввезення продовольства з України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польща ввела заборону на ввезення продовольства з України

Польща ввела заборону на ввезення продовольства з України
Джерело:  online.ua

Уряд Польщі схвалив заборону на ввезення до країни українського зерна та іншого продовольства.

Джерело: RMF 24

Що відомо на заборону ввезення українського продовольства до Польщі 

Із відповідною заявою, на яку посилається видання, виступив керівник партії  "Право і справедливість" Ярослав Качинський.

Уряд ухвалив рішення заборонити ввезення зерна та десятків інших видів продовольства з України до Польщі, - зазначає у власній заяві Качинський.

Він наголосив, що Польща готова врегулювати питання експорту українського зерна шляхом підписання відповідної угоди між країнами.

За його словами, Польща вже поінформувала представників України щодо ухвалених рішень про заборону і готова навіть вже найближчими днями перейти до переговорів щодо врегулювання питання.

Качинський додав, що йдеться про фундаментальні речі. Буде проведено генеральну закупівлю зерна, що імпортується з України, що лежить у польських елеваторах і складах.

Відповідь України

Міністерство аграрної політики та продовольства України шкодує про прийняття польськими колегами рішення про тимчасове обмеження експорту в/та через територію Польщі (в тому числі транзитом) сільськогосподарських товарів з України, - йдеться у заяві відомства.

В міністерстві зазначили, що прийняті польским урядом рішення протиречать домовленностям між країнами.

Тиждень тому ми погодили, що 4 культури: пшениця, кукурудза, насіння соняшника та ріпаку до 1 липня 2023 року йтимуть через Польщу лише транзитом. Цього тижня ми досягли низки домовленостей для розвитку взаємовигідного співробітництва в галузі сільського господарства та вирішення проблем логістики і погодили текст Меморандуму про взаєморозуміння, - зазначають в Мінагрополітики.

Україна пропонує найближчими днями узгодити з польською стороною новий Меморандум про взаєморозуміння, який враховуватиме інтереси України та Польщі в дусі конструктивного надійного ефективного співробітництва для обох країн і належним чином врегулює питання транзиту сільськогосподарської продукції територією Польщі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?