Польща заборонила імпорт вугілля з РФ без рішення Євросоюзу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польща заборонила імпорт вугілля з РФ без рішення Євросоюзу

Польща заборонила імпорт вугілля з РФ без рішення Євросоюзу
Джерело:  online.ua

29 березня польський уряд ухвалив рішення припинити експортувати вугілля з Росії попри те, що таке рішення ще не прийняли в Європейському союзі.

Джерело: TVN24

Польща не чекала на рішення ЄС і зупинила імпорт вугілля РФ

Рада міністрів ухвалила законодавчі норми, які блокують імпорт вугілля з Росії на національному рівні.

У вівторок уряд ухвалив законопроект про спеціальні рішення щодо протидії агресії в Україні.

Посилаючись на пункт безпеки, ми пішли ще далі в тих положеннях, які були запропоновані до цього закону – тобто ми ввели положення, які блокують імпорт вугілля з Росії на національному рівні. Це буде внесено безпосередньо в закон, - сказав представник польського уряду Пьотр Мюллер під час прес-конференції.

Він зазначив, що Польща не збирається чекати на рішення ЄС.

Ми усвідомлюємо, що це може викликати юридичні сумніви. На жаль, сумніви виправдані, але ми не можемо більше чекати реакції Європейського Союзу з цього приводу, - додав він.

Поправку внесло Міністерство клімату та навколишнього середовища.

З жалем констатую, що Європейський Союз не вирішив зробити ці дії раніше. Ми усвідомлюємо ризик, на жаль, також перед Судом Європейського Союзу, я боюся цих процесів, але ми не хочемо, щоб такий імпорт продовжувався в Польщі, - підкреслив речник уряду.

Він додав, що польські державні компанії "практично незалежні від імпорту російського вугілля".

Але є й приватні структури, які здійснюють такий імпорт, ми б хотіли цього не допустити. За порушення цих правил також будуть передбачені фінансові санкції, - повідомив він.

Контроль у цій сфері мають здійснювати, зокрема, Митна служба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?