Польща закликає негайно демонтувати Північний потік-2
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польща закликає негайно демонтувати Північний потік-2

Польща закликає негайно демонтувати Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Польський лідер Анджей Дуда вимагає у міжнародної спільноти посилити санкції проти Росії та, зокрема, проти її енергосектору - він звертає увагу на те, що одним із кроків має стати демонтаж скандального російського газогону "Північний потік-2".

Джерело:  CNN

Лідер Польщі Дуда вимагає негайно демонтувати "Північний потік-2"

Анджей Дуда нагадав партнерам України про те, що діалог з Москвою наразі не має сенсу. За словами президента Польщі, його шокувала критика прем'єр-міністра країни Матеуша Моравецького за те, що останній нагадав усім, зокрема, й Макрону, що ніхто не вів перомовини з Гітлером.

Діалог з Росією не має сенсу. Треба поставити Володимиру Путіну дуже жорсткі умови. Треба сказати: "Поки ви не виконаєте ці умови, нам нема про що говорити". Ми збираємося рішуче надавати підтримку Україні, ми збираємося посилювати режим санкцій, тому що якщо ви ведете діалог, який нічого не досягає, то це лише гра, щоб виграти час з боку Росії, - наголосив Анджей Дуда.

Польський лідер вимагає додаткових санкцій проти країни-агресорки та її енергетичного сектору.

Режим санкцій потрібно посилити. У мене в цьому немає жодних сумнівів. Але це дуже складне завдання. Найкраще було б заблокувати Росію від продажу її сировини: газу, але в першу чергу – від нафти, - зазначив президент Польщі.

Він також нагадав усім, що офіційна Варшава з самого початку була проти створення "Північного потоку-2".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?