Польща завдала потужного удару по Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща завдала потужного удару по Росії

Польща завдала потужного удару по Росії
Джерело:  online.ua

Польський президент Анджей Дуда і діючий глава США Дональд Трамп влітку поточного року уклали міжурядову угоду щодо посилення військової співпраці двох країн. 9 листопада польська влада ратифікувала цей договір і остаточно схвалила розміщення додаткових військ з США в Польщі для захисту від загроз з боку Росії. Цей документ Дуда підписав на офіційній церемонії в Президентському палаці у Варшаві, яка транслювалася Польським телебаченням. Що означає підписана угода, повідомляє ONLINE.UA.

При підписанні договору Дуда наголосив, що американська військова присутність дуже важлива для Польщі. Він нагадав, що угода передбачає додаткове введення тисячі американських військовослужбовців. Польський лідер зазначив, що в рамках угоди не тільки збільшується американський військовий контингент в Польщі, а й закріплюється постійний статус американської військової присутності в країні.

"З усією впевненістю вона зміцнює безпеку нашої частини Європи, НАТО і являє собою гарантію дотримання п'ятої статті Північноатлантичного договору про колективну оборону. Ми всі віримо в те, що ця співпраця буде розвиватися і в плані чисельності, і розвитку інфраструктури, і створення тренувальної бази, а також і в області проведення навчань ", - додав Дуда.

Як відомо, в даний час в Польщі розміщено близько 5 тисяч військовослужбовців США. Але в польському міноборони неодноразово відзначали, що завдяки військовій інфраструктурі, яка підготовлена Польщею, в разі можливої загрози в країну можна негайно направити додаткові сили - до 20 тисяч солдатів США.

Нагадаємо, раніше Трамп розпорядився вивести з ФРН 9500 американських солдатів і офіцерів, а максимальне число військовослужбовців США, які можуть одночасно знаходитися в ФРН, обмежити 25 тисячами - до цього в Німеччині знаходилося 34,5 тисяч американських військових. Своє рішення Трамп пояснив тим, що не має наміру захищати Німеччину від Росії, яка платить Москві мільярди доларів на рік за енергію. До того ж глава США вказав на те, що ФРН не поспішає витрачати достатню кількість бюджетних коштів на внески в НАТО. Частину військових Трамп вирішив перекинути до Польщі. Решту військових Пентагон хоче розмістити в Східній Європі, що стане останнім сигналом президенту Росії Володимиру Путіну і відповіддю на анексію українського Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна, Польща, Литва терміново готують відсіч загрозі з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?